Loading...
 
Features / Usability

Features / Usability


Embed video/audio in wiki page

Hi,
I have been trying to embed a video .avi, but this question applies to any video/audio format in a wiki using the code found at: http://www.oreillynet.com/pub/a/javascript/excerpt/learnwebdesign_chap22/ the usual code to embed a video
But it doesn't seem to work. When I press preview it shows an empty line and then back in the edit box it has deleted all the lines except the

Just to say that some of the links that have appeared aren't supposed to be there, it's just because I prefer the square brackets from the circle one's and it uses the square's as links (I think!)
Japan

> Just to say that some of the links that have appeared aren't supposed to be there, it's just because I prefer the square brackets from the circle one's and it uses the square's as links (I think!)

On a side note, if you want to use square brackets in Tiki's wiki text, use two of them for the opening brackets, like this:

[[text in square brackets instead of an external link]

to produce
[text in square brackets instead of an external link]

-- Gary


> Hi,
> I have been trying to embed a video (.avi, but this question applies to any video/audio format) in a wiki using the code found at: http://www.oreillynet.com/pub/a/javascript/excerpt/learnwebdesign_chap22/ (the usual code to embed a video)
> But it doesn't seem to work. When I press preview it shows an empty line and then back in the edit box it has deleted all the lines except the

Your preferences and TW's are in conflict. TW uses single square brackets to create a link to an off-site page.

TW usually does not allow HTML (which is what the O'Reilly site recommends) to be embedded in a wiki page. It deletes the content within angle brackets which is why your embed code disappears both on your site and on this forum.

You'll have to allow HTML through the admin settings and allow a user (yourself) to use HTML and there's probably more.

I was hoping for a response that doesn't use HTML. I have the same problem you do. I'm currently just linking to the files and letting the user download and view using the browser's video preference. It works, but the user has to get back to the site with the "Go back one page" button. Inelegant.

Bill


> Did you try using any of the plugins...?
> http://doc.tikiwiki.org/Plugins
>
> and also the unofficial ones (including .wmv, .mov, ...):
> here on tw.o (through categories)

That did it for me. Thank you, Xavi. I used PlugInMov and it does the job just fine. I looked at the official list earlier and didn't find what I needed. Thanks for pointing me to the unofficial list.

Bill


Upcoming Events

No records to display

Why Register?

Register at tiki.org and you'll be able to use the account at any *.tiki.org site, thanks to the InterTiki feature. A valid email address is required to receive site notifications and occasional newsletters. You can opt out of these items at any time.