Loading...
 
Tiki and PluginR

Tiki and PluginR


Re: Re: SVG and PDF

posts: 953

Aha, it seems, though, that X11 is FALSE... :-/

Mmm... can you try with "x11=0" in your params?
See https://doc.tiki.org/PluginR

x11 int 1 Choose whether the server can use X11 to produce graphs in R, or alternatively use dev2bitmap instead (Optional). Options: 1 (R has support for X11, default), 0 (no support for X11 thus using dev2bitmap). These capabilities can be checked in the server with the command in the R console: capabilities() n 0,4


Last, Jyhem, I see that the echo'ed output in your page:
https://wikispiral.org/tiki-index.php?page=R+tests+SPIRAL

is out of the CODE box. I noticed that this issue happened to me every now and then, but when I refreshed the page, the issues was solved. Maybe that now we have cached versions of the first page, we need a better solution for this.
The tricky part is between lines 677 and 680 of PluginRR php code:

//Remove the first 5 lines which come from pluginr headers
$echo_content = implode("\n", array_slice(explode("\n", $content), 5));
//Remove the last 2 lines of R code which come from other pluginr params
$echo_content = implode("\n", array_slice(explode("\n", $echo_content), 0, -2));


When the plugin R calls do not have a line feed at the beginning (after the start plugin R tag) and/or end (before the last { R } end tag), it seems that the content is placed out of the CODE box, or missing some lines.

Jyhem, do you see a better way of solving this issue?